Sigurno vam se nekad desilo da neko vreme vodite računa o ishrani, redovno trenirate, a nikako da vidite na vagi da vam se smanjuje težina. Tada se obično demotivišete i prekinete dijetu ili plan ishrane koji ste sledovali. E pa dragi moji, vreme je da znate kako telo reaguje ukoliko promenite loše navike i primenite neki balansiran plan ishrane.

KILOGRAMI NISU POKAZATELJI MRŠAVLJENJA

Kilogrami nisu uvek presudan faktor kada je u pitanju mršavljenje. Mnogi od nas se boje da stanu na vagu jer smatraju da imaju mnogo više kilograma nego što je predviđeno za njihovu građu. Osobe koje imaju isto kilograma ne izgledaju isto, kompozicija tela im se u potpunosti razlikuje. Sve je individualno, odnosno svaka osoba drugačije pokazuje rezultate, tako da neko u početku izgubi par kilograma jer mu se ubrzao metabolizam i višak tečnosti se izbacio, dok neki čak ne menjaju drastično kilograme , e tu je problem. Ali to i zapravo nije problem jer se figurativno, dešava prebacivanje masnoće u mišiće, odnosno telo se oslobađa masnih naslaga i ukoliko je i aktivnost uključena povećava se procenat mišica. U tom slučaju kilogrami su isti, ali je kompozicija tela mnogo drugačija.
ŠTA MOŽE BITI POKAZATELJ VAŠEG REZULTATA?

1. Obimi tela, najčešce grudi, struka i kukova, su relevantni pokazatelji dobro izbalansiranog plana ishrane i angažovanje u vidu fizičke aktivnosti. Spoljne masne naslage se lako prate, odnosno mršavljenje koje nije instant već koje daje dugoročan rezultat smanjiće procenat masnoće na svim regijama tela. Ukoliko je plan ishrane pažljivo sačinjen i baziran na zdravim navikama, možemo bez mnogo muke da održavamo figuru koju želimo.
2. Garderoba nam je najbitniji faktor jer svi težimo da što lepše izgledamo u svojoj odeći. Pogotovo ako imamo neku izazovnu haljinu u kojoj želimo zasijamo u nekoj posebnoj prilici. Velika nam je motivacija svakako i sjajan parametar da ne bi trebalo da odustajemo od cilja vitke figure već da uživamo u procesu skidanja kilograma i zatezanje tela.

Dakle, najbitnije je da ste uporni i istrajni u svom cilju. Gladovanje nije rešenje, kao ni odricanje. Pravilno kombinovanje namirnica i fizička aktivnost je jedini siguran put ka vašem uspehu.