U toku zimskih praznika i slava teško je odoleti svim iskušenjima. Vrlo lako se ugojimo, a onda tek nakon sredine januara razmišljamo kako skinuti suvišne kilograme.

Smart Fit vam daje savete kako da ostanete fit i tokom zimskog perioda:

1. Unos vode. Unosite minimum 1.5-2 l tečnosti u organizam. Voda smanjuje apetit a vrlo je važno da vaše telo bude hdrirano tokom celog dana. Voda ubrzava metabolizam a u večernjim satima prilikom praznovanja umanjiće vam želju za hranom.

2. Ne zaboravite na fizičku aktivnost. Ostanite dosledni svom planu treninga. Ako vam je termin za trening isti dan kao i odlazak na proslavu, uvek možete kod kuće uraditi kratak trening od pola sata, sa lakim vežbama. Kontinuitet u vežbanju je najbitniji za rezultate.

3. Ne preskačite obroke. Preskakanje ručka zbog odlaska uveče na slavu je loša ideja. Izostanak obroka usporava metabolizam, a količina koju unesete u toku večernjih sati na prazan stomak, samo će otežati varenje.

4. Budite umereni. Ne morate probati sve vrste kolača i ne morate od svake salate uzeti po kašiku. Birajte pametno. Umesto 2 kašike ruske salate koje sadrže skoro 250kcal, stavite u tanjir jednu kašiku salate i parče mesa, unećete isto kalorija,manje masnoća i 20 g proteina, kojeg nema u salati.

5. Manje vina, manje vina. Čaša vina može sadržati do 150 kcal, a žestokog pića do 300 kcal. Pronađite meru. Čaša crnog vina se preporučuje za zdravo srce, ali sve preko toga je previše.

Budi fit, a sit!