POSNI MENI – Predlog za kombinovanje posuda 7 dana
Post počinje 27. februara 2017. godine i završava se 16. aprila 2017. godine.
Jednostavni i brzi recepti koji će ti pomoći da spremiš obrok i pametno iskombinuješ namirnice.
- Losos sa blitvom – Losos začinite i zamotajte u alu foliju i pecite 20-tak min u rerni na najvišoj temperaturi. Blitvu operite i obarite, a potom je sitno iseckati.
- Testenina sa paradajz sosom – Testeninu obarite na pari 10-tak minuta, i dodajte paradajz sos. Pomešajte i dodajte začine-biber, morska so, ruzmarin i peršun.
- Tikvice i pečurke u marinadi – Tikvice i pečurke iseckati na kockice i izdinstati na crnom luku i maslinovom ulju. Dodati čen belog luka i začine: morska so, biber.
- Paprike punjene sojom – Potopiti sojine ljuspice 10-tak minuta pa izdinstati na luku i maslinovom ulju i začinima. Napuniti 2 paprike (tj koliko stane u zelenu posudu) i zapeći u rerni.
- Supa sa povrćem – Skuvati za više porcija – približno 3-4 zelene činije povrća. Staviti šargarepu, karfiol, grašak, brokoli, belu zelen i peršun. Sve skuvati i dodati začine po ukusu. Po želji usitniti štapnim mikserom.
- Pastrmka sa blitvom – Pogledati recept za losos sa blitvom – isti princip.
- Integralna testenina sa rukolom i morskim plodovima – Skuvati testeninu, a morske plodove obariti, pa sve sastojke sjediniti. Dodati maslinovo ulje, začine, a ko voli i iscediti krišku limuna. Rukolu staviti na vrh.
- Prebranac – Izdinstati na praziluku i maslinovom ulju prethodno skuvan beli pasulj, pa dodati začine. Zapeći u rerni. Ovaj obrok takođe možete pripremiti za više porcija, tako što ćete iskoristiti više rozih ili zelenih posuda(jer je prebranac i povrće ali i protein) Ukoliko se opredelite za protein, onda kombinujte dalje posude u skladu sa tim. Ovo važi samo za par namirnica.
- Potaž od bundeve – Izdinstati sa lukom i šargarepom izrendanu bundevu. Kada se skuva sve posle 30-tak minuta, usitniti štapnim mikserom. Ukoliko nemate mikser, možete sve sastojke pre kuvanja staviti u ručni blender. Dodati so, biber, po želji đumbir i beli luk u prahu.
- Time out – uživajte u posnom obroku sa naše „time out“ liste iz brošure.
Budi fit, a sit!