Živimo brzo, hranimo se nezdravo jer uvek nađemo opravdanje, a najčešći razlog je da nemamo vremena ili imamo predrasude da je zdrava ishrana skupa. Vodeći se takvim tempom, kupujemo namirnice za spremanje ručka koji nam može potrajati naredna 2-3 dana, ne sluteći na to da neke namirnice ne bi smeli da podgrevamo opet, jer mogu imati vrlo loš uticaj na naše zdravlje. Zdravo ne mora biti skupo, a pravilno kombinovanje namirnica omogućava pravilni unos svih nutrijenata koji su organizmu potrebni bez suvišnih kalorija tokom dana.

Obratite pažnju na ove namirnice – Smart Fit savetuje zbog čega:

  1. Pečurke – zbog svojih sastojaka su vrlo osetljive. Gube protein, a ukoliko se zagreju preko 70 stepeni, postaju teške za varenje i želudac teško obrađuje ovu namirnicu.
  2. Jaja, meso, riba – Zbog visoke količine proteina, ove namirnice menjaju svoju struktutru nakon podgrevanja što dovodi do toga da ih naš organizam ne prepoznaje pa samim tim postaju štetne za probavni sistem.
  3. Spanać – skoro najznačajnija namirnica koju treba da zapamtite sa ove liste. Spanać ponovnim podgrevanjem postaje kancerogen, jer nitrati prelaze u nitrite a zatim i nitrozamine, koji su izuzetno opasni za naše ćelije.
  4. Celer i cvekla – Slično poput spanaća. Najbolje je pojesti ih tokom jednog obroka i ne ostavljati za naredne dane.
  5. Krompir – Kako se najviše preporučuje da se jede ohlađen, ne bi trebalo da se ponovo greje, budući da tada gubi svoja svojstva. Ono što je još bitnije jeste da prilikom spremanja sklonite zelene delove i proklijale delove, jer sadrže solanin, koji je toksičan u većim količinama.

Smart Fit koncept se zasniva upravo na pravilnom kombinovanju namirnica, sa doziranim unosom kalorijskih i nutritivnih vrednosti što dovodi do izbalansirane dnevne doze hrane koja nam treba, a u kombinaciji sa treninzima dobijamo savršen rezultat za našu figuru.

Da spremanje obroka može biti zabavno, lako i zdravo uverite se sami:

 

A video posted by Smart Fit (@smartfit.rs) on

Budi fit, a sit!

AKCIJA do kraja aprila – Ti i tvoja drugarica fit do leta!

Smart Fit – Tvoj stil života.