Opšte je poznato da svaka dama na dan svog venčanja želi da izgleda bolje nego ikada. Odabir idealne venčanice, šminkanje, nokti i frizura, samo su deo svega čemu se mlada posebno posvećuje kako bi se ulepšala ovog posebnog dana. 

Agencija kao što je WedLuxe.rs organizuje venčanja umesto vas, pa im možete prepustiti zakazivanje i odabir ovih stvari i usluga za ulepšavanje, ali ima nešto što i same možete uraditi kako biste blistale na dan svog venčanja!

Osim SPA rituala i tretmana koji mogu unaprediti kvalitet i izgled vaše kože i tela, pred venčanje se mladi preporučuje i onaj manje zabavan, ali vrlo efikasan i važan deo ulepšavanja – vežbe za telo, koje će joj pomoći da dobije izvajanu i predivnu figuru ovog posebnog dana. 

Ukoliko vas zanima koje su to vežbe idealne za pripremu tela za venčanje na kom ćete zablistati i izgledati fit, saveti za vežbanje pred venčanje čekaju vas u nastavku teksta. 

Miks je uvek najbolji – mešajte više tipova vežbi 

Pravila treninga su jasna: želite da smršate ili unapredite kondiciju – radite kardio vežbe; želite da istonirate i osnažite mišiće i ojačate – radite vežbe snage; hoćete da poboljšate gipkost i držanje – tu su vežbe istezanja. 

Vežbe zato većim delom treba da se sačinjavaju od onih koje su vašoj figuri najpotrebnije. Ipak, kada je reč o opštoj fizičkoj pripremi i dovođenju figure do najboljeg stanja pred venčanje, savetujemo da iskombinujte sve tipove vežbi.

Počnite sa redovnim fizičkim aktivnostima što ranije pred venčanje za što bolje rezultate. Vežbajte barem 3, 4 puta nedeljno, a svaki put se više posvetite određenom tipu vežbi. 

Na primer, jedan dan radite kondicione vežbe u vidu trčanja, preskakanja vijače ili običnog, nešto bržeg hoda, sledeći put radite vežbe snage kao što su trbušnjaci, dizanje tereta, leđnjaci i sl, a naredni put se istežite, radite jogu, pilates ili slične fizičke aktivnosti. 

Devojka koja trči na zalasku sunca

Vežbe za gornji deo tela za lepše ruke, leđa i ramena

Ne znamo kakvu ste venčanicu tačno odabrale, ali one su najčešće kroja na kome je otkriven gornji deo tela, dok se noge i donji deo stomaka uglavnom ni ne nadziru ispod venčanice. Zato je ključno da se pri vežbanju najviše orjentišete upravo na gornji deo tela, koji će se verovatno jedini i videti, bilo zato što je otkriven, ili zato što je uzak – najveći broj venčanica upravo je ovakav.

Ruke možete oblikovati dizanjem tegića, ali i rađenjem vežbi bez tereta, koristeći se samo svojom težinom pri vežbanju. Za gornji deo leđa preporučujemo leđnjake u kojima ćete, ležeći na stomaku, sa poda dizati samo gornji deo leđa prema gore. 

Kada je reč o grudima, verovale ili ne – dekolte takođe možete ulepšati vežbama! Vežbe guranja, koje su vrlo slične sklekovima, samo sa malo više skupljenim rukama, vežbe propadanja, kao i stajaći sklekovi, ali i spajanje ruku na središtu grudnog koša, te njihovo guranje, predstavljaju sjajne i efikasne vežbe za grudi. 

Vežbe istezanja i koliko su važne za pripremu tela za venčanje

Osim što vežbe istezanja potpomažu povećanju elastičnosti celog tela, one utiču i na mobilnost zglobova, pa i prokrvljenost mišića, a pospešuju i razmenu materija u organizmu. Zato su vežbe za istezanje ključan deo svakog treninga – utiču na postizanje boljih rezultata, ali i podstiču bolje opšte stanje tela i organizma.

Osim toga, vežbe istezanja mogu biti i vrlo smirujuće. Joga je savršen način da prisvojite sve dobrobiti istezanja, a istovremeno dođete u potpuni balans tela i duha. Nema sumnje da je i malo psihičkog balansa prekopotrebno svakoj budućoj mladi, posebno s obzirom na stres koji organizacija venčanja donosi sa sobom. 

Uz ove savete, sigurno ćete dovesti svoju figuru do savršenog izgleda i venčanje dočekati u boljoj formi nego ikada. Ne samo da ćete izgledati lepše, već se i osećati bolje, a imaćete i više snage za đuskanje tokom celog dana! Srećno i uživajte u pripremi za venčanje!