Obožavate da grickate na poslu, iz dosade ili u prolazu. STOP! Pametne užine u planu ishrane će vam pomoći da između obroka „premostite“ i ubrzate metabolizam. Ovo su naši predlozi:

1. Sveže voće. Naši favoriti su jabuke, kruške, breskve, mandarine i nektarine. Takođe možete da koristite jagode, grožđe i druge bobice. Ako stavite voće u plastičnu ambalažu, biće svežije i neće biti zgnječeno ili curiti. (1 plava posuda)

2. Sušeno voće. Mi volimo da ponesemo u kesici sušeno voće, kao što su kajsije, ananas, jabuke, mango i banana kriške. Takođe možete kupiti mešavinu ukusa u zdravoj hrani. (1 poklopac)

3. Aromatizovana voda. Stavite komadiće voća u flašicu i uživajte u vitaminskoj hidrataciji. („no limmit“)

4. Seckani celer, šargarepa, paprike i brokoli. Možete preliti sa malo susamovog ulja i soja sosa i uživati u slanoj užini. (1 zelena, 1 kašika)

5. Koštunjavo voće. Neki od naših omiljenih su pistaći, badem i orah. (Obavezno proverite veličine porcija…1 poklopac je pametna mera )

6. Domaća Granola bar: Dakle, izbegavati kupovne štangle, pune su šećera. (1 žuta posuda)

7. Sendvič sa ćuretinom. Ponekad nam dosade grickalice iz kesica i pakovanja. Pola sendviča od hleba sa celim crnom i parčetom ćuretine je odličan izvor energije. ( 1/2 žute i 1/2 roze)

8. Jogurt. Lako se ponese, a odlilan je izvor proteina. Birajte onaj sa manje masnoće. (1 roze posuda)

9. Kokice. Bez ulja, pripremljeno u vreloj šerpici, pucaju od toplote bez dodatka masti. (1 žuta posuda)

10.  Pirinčani krugovi. Ukoliko volite rižu, 1 žuta posuda će biti optimalna mera. Bez preliva čokolade, molim. 🙂

11.  Suvo grožđe. Proverite da li ste izmerili porciju … 1 poklopac je dnevna dozvoljena količina.

12. Ceđeni sok. Savršeno za poneti, za auto ili za šetnju. Možete napraviti sami a možete i kupiti u obližnjem shop-u. Limun ili narandža su obavezni. (1 ili 2 plave posude)

13. Humus. Moja nova ljubav je Humus. Namazati na parče crnog hleba i uživati u ukusu. Ja volim da naseckam i beli luk preko toga! Dobro je za imunitet. 🙂 (1 žuta posuda za obe namirnice)

14. Banane. Volim da donosi banane svuda sa sobom. Samo budite sigurni da su u vašoj torbi zaštićenje od mogućeg gnječenja. (1 plava posuda)

15. Voda Voda Voda Voda Voda! Ako pijete dosta vode, nećete imati napade gladi! A uvek ćete biti hidrirani, a ten će vam biti odličan. Želeni čaj je takođe dobra alternativa. („no limmit“)

Budi fit, a sit!

Napravi probni nalog i treniraj pametno, a ne naporno!