Omega-3 su zapravo masne kiseline koje naše telo treba da bi efikasno funkcionisalo, a poznato je da utiču na nekoliko funkcija u organizmu.
Ako u vašu ishranu uvrstite namirnice bogate Omega 3 masnim kiselinama, ubrzaćete proces mršavljenja, tako što će vam potaknuti sagorevanje masti i smanjiti apetit.

1. Losos, skuša i sardine – Osim što se koristi u prevenciji srčanih bolesti, losos će vam pomoći i kod mršavljenja. Omega-3 masne kiseline poboljšavaju osetljivost na insulin – od čega vam jačaju mišići, a masne naslage na stomaku se smanjuju. Što više mišića, to se sagoreva više kalorija.

2. Laneno seme – Najbogatiji prirodni izvor omega 3 masnih kiselina. Jedna kašika lanenog semena (15 ml) sadrži 6,6 grama esencijalnih masnih kiselina a 30 grama samlevenog semena lana daje oko 3,2 grama. Laneno ulje je odlično za začinjavanje soseva, povrća, mahunarki. Seme mora biti samleveno, da bi organizam mogao da ga asimiluje.

3. Zeleno lisnato povrće – Spanać, kupus, brokoli, zelena salata sadrže nizak procenat omega 3. Međutim, jedna šolja barenog spanaća zadovoljava dnevnu potrebu za
masnim kiselinama.
Napravite brzi napitak smoothie od ovih namirnica.

https://www.instagram.com/p/BDAV7BFEihq/?taken-by=smartfit.rs&hl=en

Uvrstitite ove namirnice u svoj plan ishrane. Uz Smart Fit koncept, naučićete na koji način da kombinujete namirnice, u kojoj meri a program je dostupan ODMAH.

Budi fit, a sit!

Smart Fit – Tvoj stil života.