Nemamo puno vremena do trenutka kada ćemo prošetati u bikiniju ili nekoj kratkoj haljinici,  a da li smo zadovoljni svojim izgledom?

Da bi postigli rezultat koji želimo, spomenućemo da je pored fizićke aktivnosti veoma bitno da obratimo pažnju i šta jedemo i pijemo u toku dana. Ako radimo vežbe i svaki dan obavljamo fizičku aktivnost, a nakon toga jedemo šta stignemo i unosimo litre tečnosti koje i dalje stvaraju celulit i zadržavaju vodu, onda ne možemo da očekujemo da ćemo dobiti rezultat koji priželjkujemo.

Sasvim jednostavno, probajte 14 dana da ne unosite proste šećere koji se nalaze u slatkišima, grickalicama ili nekim drugim veštačkim proizvodima, unosite dosta vode i biljnih čajeva (detox  čajevi za čišćenje organizma su se pokazali da ubrzavaju metabolizam i razgradnju masnih naslaga) i balansirajte obroke tako da rasporedite u toku dana i uvrstite dosta svežeg povrća u njih.

Sad dolaze vežbe u fokus koje nam donose bolji izgled našeg tela.

  1. Iskorak nogom unapred

Sjajna vežba za jačanje i oblikovanje mišića nogu, koje mogu da se radi u nekoliko varijanti.

Jednom nogom unapred po 20 ponavljanja ili naizmenično obe noge napred. Takodje ukoliko ste već u formi, uvrstite skok u iskorak pri promeni noge. Takodje možete da radite po 20 ponavljanja ili vremenski 30 sec i pauza izmeđi serija.

  1. Čučnjevi

Bezbroj varijanti vežbe koja ubedljivo najviše podiže gluteus  i oblikuje u nama željeni oblik.

Izvodite u stavu malo širi od ramena i spuštajte se do položaja 90 stepeni u zglobu kolena.

Ekstra savet: stegnite zadnjicu dok izvodite vežbu radi intenzivnijeg efekta .

Čučnjevi mogu biti izvedeni i sa skokovima, naprednija varijanta, čučanj na jednoj nozi i još varijante sa opterećenjem ili zibanjem.

  1. Skokovi

Intenzivna  vežba koja će aktivirati celo telo za izvođenje pokreta. Najbolja je u kombinaciji u toku kardio treninga. Takođe postoje mnogo varijanti skokova, ali mi ćemonavesti nekoliko.

Skokovi do kukova sa dodirom dlanova na butine. Mišiči trupa i nogu su maksimalno angažovani za izvođenje.

Sunožni skokovi visoko podignute noge na grudi, skijaški skokovi iz skočnog zgloba, skokovi sa noge na nogu, skokovi žaba napred nazad.

Izvođenje po 10-15 ponavljanja u seriji.

PROBAJTE POTPUNO BESPLATNO NAŠ TRENING, potrebno je samo da napravite nalog na našem sajtu i 72h možete trenirati uz kardio trening od 30 min ili funkcionalni trening za određenu grupu mišića u trajanju od 15 min. I sve to vam je dostupno u vašem domu ili na bilo kom drugom mestu.

https://www.instagram.com/p/BStQjFrBDLv/?taken-by=smartfit.rs

Treniraj pametno, a ne naporno!
Pripremi se za leto uz Smart Fit koncept.