Prva stvar koju ljudi na vama primete je vaše lice. Osnovna je ljudska potreba da izgledamo lepo i da se osećamo zdravo i srećno u svojoj koži. U današnje vreme tehnologija je mnogo napredovala na raznim poljima i pružila nam mogućnost da  promenimo na sebi sve što nam se ne dopada. Tako i šminka danas može učiniiti čuda. Ipak, postoji granica do koje šminka može doći, pa ukoliko vam je potrebno podmlađivanje lica, tu je estetska hirurgija. A za lice koje je umorno i ima potrebu za osveženjem, koje su život i vreme obeležili borama, idealno rešenje je face lifting. 

Zatezanje = mladost = lepota

Face lifting podrazumeva zbir različitih operativnih i neoperativnih tehnika kojima je cilj zatezanje i podmljadjivanje lica. Kada je klijentu potrebno nešto više od kozmetičkih i laserskih tretmana, na scenu stupaju operativne tehnke, koje daju bolje i trajnije rezultate. Kako je lice vrlo složene strukture, tako je često potrebno face lifting kombinovati sa korekcijom očnih kapaka, liposkulpturom lica ili površnim pilingom uz pomoć dermoabrazije lasera ili hemijskih sredstava. Prednost kompletnog zahvata jeste što se u tom slučaju postiže maksimalan efekat podmlađivanja i što se više problematičnih regija rešavaju odjednom.

Određivanje želje klijenta

Pre samog zahvata potrebno je posavetovati se sa izabranim hirurgom i obaviti detaljne preglede. Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić sadrži tim stručnjaka koji će klijentu posvetiti potpunu pažnju i koji imaju odgovor na sva potencijalna pitanja. Estetska hirurgija ne ostavlja prostor za improvizaciju, pa je neophodno tačno pre samog zahvata odrediti rezultat koji se želi postići.

Ispunjavanje želje klijenta – operacija

Da bi podmladjivanje lica imalo dugotrajan efekat, tokom operacije je važno adekvatno zatezanje potkožnih struktura. Potkožne structure su ono što licu daje oblik, pa je potrebno da ih hirurg oblikuje tokom operacije, kako bi se licu vratio podmlađen i osvežen izgled. Kako bi se koža oslobodila, hirurg pravi rezove  na teško uočljivim mestima – duž linije kose, ispred ušne školjke, dalje ispod resice i iza uha. Ponekad je potrebno liposukcijom odstraniti masne naslage ispod vilice i na vratu, kako bi rekonstrukcija bila potpuna i kako bi se poboljšao izgled njihovih kontura.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje izvođenje face lifting zahvata koristeći lokalnu anesteziju uz intravensku sedaciju. Ovakav pristup čini operaciju potpuno bezbolnom. Dužina trajanja same operacije zavisi od toga da li je i koliko mini – liftinga uključeno u nju. Osnovno zatezanje predviđeno je da traje oko dva sata, dok će, ukoliko je potrebno zatezati dodatne rehije poput vrata, slepoočnica itd, biti potrebno i do ćetiri sata.

Rezultat operacije i oporavak

Kad je estetska hirurgija u pitanju, važan segment je i oporavak nakon operacije. U slučaju face liftinga zavoji se uklanjaju nakon 1-2 dana, nakon čega pacijent može oprati kosu. U tim prvim danima je predviđeno da će pacijent imati otok i krvne podlive, kojima će trebati oko nedelju dana da se povuku. Vrlo je važno mirovati i pridržavati se saveta lekara u tom periodu kako bi oporavak bio što brži i prijatniji. Takođe, kratkotrajni osećaj utrnutosti kože lica može biti prisutan u prvim danima oporavka. Nakon 7-10 dana od operacije skidaju se konci, kada pacijent može da se vrati svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Dakle, face lifting operativna tehnika će za relativno kratko vreme učiniti da izgledate mlađe. Iako se nakon operacije proces starenja nastavlja prirodnim tokom, vi ćete, zahvaljujući već urađenom zatezanju, uvek izgledati podmlađeno.

Posebno važan segment na koji morate obratiti pažnju jeste izbor lekara i klinike koja će sprovesti zahvat. U pitanju je operacija, i iako se estetska hirurgija bavi ulepšavanjem, moramo voditi brigu o zdravlju svog tela, i o tome kome ćemo dozvoliti da ga operiše. 

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić jedina u našoj zemlji koja poseduje američku akreditaciju za obavljanje hirurških delatnosti. Savet je da pažljivo razmotrite ponudu i donesete promišljenu odluku o tome kome ćete pokloniti poverenje da vrati svežinu i mladost vašem licu.