Savremeni život i obilje obaveza su ograničile sve ljude da u toku svojih dnevnih radnji uključe i fizičku aktivnost. Deluje nemoguće kad pomislimo da provedemo i do 2 sata u omiljenoj teretani ili otvorenom igralištu što izuzetno demotiviše kada je u pitanju vitko i zategnuto telo.
Ali ne brinite, postoji tip treninga koji je svima nama olakšao planiranje vremena  za trening, pogotovo pred leto i odlazak na odmor.
Funkcionalni trening predstavlja specifičan način vežbanja pri kom opterećenje predstavlja sopstveno telo ili rekvizit sa kojim se izvodi pokret. Prilagodljiv je svima, od vrhunskih sportista, preko rekreativaca, pa sve do početnika.
Koje su to prednosti funkcionalnog  treninga?
–       Raznovrsnost vežbi aktiviraju što veći broj grupa mišica što doprinosi stvaranju boljih rezultata. Stimuliše se celo telo, dinamično je i estetski efekat  treninga se primeti i u kratkom vremenskom periodu.
–       Traje maximalno 3o min. Zagrevanje, glavni deo i opuštanje u poslednjem delu treninga, daće potpunu podršku u vašem planu aktivnosti i ishrane. Sagorećete veliki broj kalorija, što je izuzetno važno za sve koji žele da redukuju telesnu težinu i smršaju koji kilogram uoči leta.
–       Probudiće u vama sjajan osećaj zadovoljstva i motivacije, jer trenirate uz svog ličnog trenera, u svom domu, kad god poželite i uskladite sa obavezama.
Kako to izgleda? Zavirite u delić Smart Fit plana treninga u okviru koncepta.

A video posted by Smart Fit (@smartfit.rs) on

 
Ne zaboravite, uz aktivnost, plan ishrane i hidratacija pre i posle funkcionalnog treninga su jako bitne sekvence ako želimo da u kratkom vremenskom periodu dodjemo do željenog izgleda.
Zdrav obrok može da se spremi na lak i brz način. Nema izgovora.
Treniraj pametno, a ne naporno!
Budi fit,a sit!
Smart Fit – Tvoj stil života!