Prirodni afrodizijaci i imuni stimulansi su namirnice koje mogu da vam pomognu da pojačate seksualni nagon i da budete zdravi.

Prirodni lekovi se vekovima koriste za lečenje raznih bolesti, uključujući seksualnu disfunkciju. Iako je moderna medicina napravila veliki napredak u lečenju ovih problema, mnogi ljudi i dalje preferiraju prirodne lekove jer su manje invazivni i manje je verovatno da će izazvati neželjene efekte od lekova koji se izdaju na recept.

Šta su prirodni afrodizijaci i imunostimulansi, kako deluju, koje su prednosti (i rizici), kao i recepti za pravljenje kod kuće!

Najbolji prirodni afrodizijaci i imunostimulansi

  • Maca afrodizijak i imuno stimulans

Maca je prirodni afrodizijak i imunološki stimulans koji se vekovima koristi za lečenje raznih zdravstvenih stanja. Iako je potrebno više istraživanja da bi se u potpunosti razumeli njeni efekti, trenutni naučni dokazi sugerišu da maca može biti efikasan prirodni lek za poboljšanje seksualne funkcije i povećanje nivoa energije.

Kao i sa svakim prirodnim lekom, važno je da razgovarate sa svojim lekarom pre nego što uzmete macu kako biste bili sigurni da je bezbedna za vas i da razgovarate o potencijalnim interakcijama sa lekovima koje možda uzimate.

  • Ashvagandha je prirodni afrodizijak

Ašvaganda je odličan afrodizijak i stimulans imuniteta koji se vekovima koristi za lečenje raznih zdravstvenih stanja. Naučni dokazi ukazuju da ašvaganda može biti efikasan prirodni lek za tretman seksualne disfunkcije, smanjenje stresa i jačanje imunološkog zdravlja.

Razgovarate sa svojim lekarom pre nego što uzmete ašvagandu kako biste bili sigurni da je bezbedna za korišćenje u vašam slučaju.

  • Aleva paprika je imunološki stimulans

Kajenska paprika je poznati afrodizijak i imunološki stimulans koji je dugo u upotrebi. Kajenska paprika može biti efikasan prirodni lek za poboljšanje protoka krvi, smanjenje upale i podršku imunološkom zdravlju.

Kao i kod svakog prirodnog leka, pre upotrebe se posavetujte sa svojim lekarom kako biste procenili da li je ovaj prirodni lek dobar za vas i da ne postoje neke negativne interakcije sa drugim lekovima koje koristite.

  • Zeleni čaj kao afrodizijak i stimulans imuniteta

Kao afrodizijak, pokazalo se da zeleni čaj poboljšava protok krvi i smanjuje upalu, što može pomoći u poboljšanju seksualne funkcije i performansi. Pored toga, sadržaj kofeina u zelenom čaju može pomoći u povećanju nivoa energije i poboljšanju fokusa, što dovodi do poboljšane seksualne performanse.

Kao imuni stimulans, zeleni čaj je bogat antioksidansima i polifenolima za koje se pokazalo da podržavaju imunološku funkciju i smanjuju upalu. Utvrđeno je da povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca, koja igraju ključnu ulogu u borbi protiv infekcija i održavanju opšteg zdravlja imuniteta.

Veliki broj čajnih mešavina za jačanje imuniteta uključuju i zeleni čaj.

Kako deluju prirodni afrodizijaci i imunostimulansi

Afrodizijaci i imunološki stimulansi su prirodne supstance koje vam mogu pomoći da povećate libido, poboljšate nivo energije i poboljšate opšte zdravlje. Takođe su poznati po svojoj sposobnosti da se bore protiv prehlade i gripa.

Tačni mehanizmi ovih biljaka nisu dobro proučeni, ali naučni dokazi sugerišu da deluju tako što povećavaju protok krvi u celom telu (uključujući oblasti kao što su genitalije). Ova povećana cirkulacija pomaže da kiseonik teče kroz naše telo efikasnije, tako da se osećamo više energije  – i spremni za seks!

Saveti za bezbednu upotrebu

Recepti i predlozi za uključivanje prirodnih lekova:

∙ Jedite nekoliko čena sirovog belog luka svaki dan.
∙ Pijte tri šolje zelenog čaja svaki dan ili uzmite ekstrakt zelenog čaja u obliku kapsula.
∙ Dodajte cimet u kafu ili čaj, ili ga pospite ovsenim pahuljicama i drugim namirnicama.
∙ Pokušajte da dodate đumbir u hranu; možete čak napraviti i topli napitak sa njim tako što ćete kriške krčkati u vodi 15 minuta pre nego što popijete!

Zaključak

Prirodni afrodizijaci mogu biti odličan način da povećate libido i nivo energije, ali oni takođe nose rizike. Uvek treba da se konsultujete sa svojim lekarom ili zdravstvenim radnikom pre upotrebe bilo kog prirodnog leka.

Ako ste zainteresovani da isprobate neke od ovih recepata, preporučujemo da počnete sa malim i napredujete po potrebi. Ako imate bilo kakvih pitanja o pravljenju ovih lekova kod kuće ili o tome koji sastojci su najbolji za vas, posavetujte se sa osobom koja ima iskustva sa ovim prirodnim lekovima!