Odgovori na 7 brzih pitanja i saznaj koji si tip ličnosti na osnovu hrane koju jedeš:

1.Doručak po tvojoj meri:

a) musli i jogurt/mleko

b) jaja i šunka

c) sendvič

2. U restoranu najviše voliš da poručiš:

a) piletinu sa povrćem i salatom

b) biftek u sosu

c) pastu ili pizzu

3. Za tebe je idealni napitak u toplim danima:

a) voda (negazirana ili aromatizovana)

b) frappe od voća

c) ice caffe

4. Tvoja večera je:

a) potaž i salata

b) meso sa povćem

c) ne večeram, grickam ono što nađem u kući

5. Omiljena užina ti je:

a) voćka

b) koštunjavo voće i semenke

c) slatkiš posle ručka

6.Fizička aktivnost za tebe predstavlja:

a) vežbanje kod kuće ili u teretani

b) trčanje, plivanje ili aktivnost u prirodi

c) šoping? 🙂

7.Kada kupujem namirnice uglavnom se zadržim na:

a) odeljku za voće i povrće

b) mlečnim proizvodi i svežem mesu

c) suhomesnati delikatesi

REŠENJE:

Najviše odgovora pod a), „KONTROLOR“

Za vas balans između ishrane i fizičke aktivnosti predstavlja stanje uma. Vodite računa šta jedete, kad jedete i kako da vaše telo dobije dnevnu dozu sporta. Volite da čitate savete o ishrani, fitnesu, zdravlju i dosta vremena posvećujete sebi. Smatrate da je ishrana zaslužna za vašu liniju, a da će vas fizička aktivnost držati mladom u duhu i telu. Ne preterujete nikada u jelu, alkohol izbegavate a najviše volite da ekperimentišete u kuhinji i poseti restoranima. Savet: Nekada bi trebalo da se prepustite i zgrešite sa čokoladnim kolačem prelivenim karamelom i kuglom sladoleda ukoliko na pravilan način kombinujete namirnice u svojoj ishrani.

Najviše odgovora pod b), „AKTIVISTA“

Volite da jedete i uživate u specijalitetima, ali uvek imate potrebu za treningom, jer smatrate da samo tako možete da održite liniju. Volite aktivan godišnji odmor, roštiljanje u prirodi, sladoled na plaži ali i duge šetnje uz čašu vina. Volite da spremite večeru za više ljudi, a namirnice nabavljate na pijaci ili supermarketu jer je to idealan spoj da kupite sve po vašem ukusu a da i prošetate ukoliko ne stignete da džogirate tog dana. Savet: U letnjim periodima više jedite ribu i laganiju hranu i sezonsko voće.

Najviše odgovora pod c), „GURMAN U DUŠI“

Znate vi sve te izreke „Zdravlje na usta ulazi.“, „Pola sata fizičke aktivnosti čuva mladost.“, ali jednostavno niste tip koji vodi računa o ishrani i neretko izbegava sport. Najviše volite nedeljni ručak, proslave i druženje u restoranima. Kada ste na poslu, uvek imate neki keks ili čokoladu na stolu, a kada dođete kući mrzi vas da spremate večeru ili napravite sendvič. Vodite se time da je za sve genetika zaslužna, pa ukoliko nemate problem sa kilogramima,  ne razmišljate o posledicama i zdravlju. Savet: Metabolizam tokom godina se usporava, mišići gube na tonusu, a kosti gube kalcijum. Zapamtite – Vi ste ono što jedete.

Dakle, potrebno je napraviti balans u ishrani i fizičkoj aktivnosti. Napravite sebi plan ishrane i treninga i videćete kako ćete se bolje osećati i spremni dočekati leto.

Budi fit, a sit! Treniraj pametno, a ne naporno!

Smart Fit – Tvoj stil života.