Koliko vremena vam treba da odgledate omiljenu seriju? A film? A kafa sa prijateljima? A šta ako vam kažemo da dnevno možete izdvojiti 15-30 min i imati savršeno telo kroz par nedelja.

Naš organizam nije navikao da je u mirovanju. Mišićima je neophodno da budu aktivni isto koliko i vašem srcu da kuca, želucu da vari hranu ili bubrezima da filtriraju tečnost. Misići imaju funkciju da drže naš kičmeni stub kao i sve kosti u organizmu. Dakle ako niste gojazni, vreme je da počnete da mislite o vašem zdravlju, a osobe sa viškom kilograma imaju još više razloga za dobar izgled a ujedno i za dobrobit svog organizma.

Vežbe koje vam mogu pomoći ne morate raditi pomoću rekvizita niti odlaziti u teretanu, dovoljno je raditi ih kod kuće, u prirodi ili gde vama najviše prija. Profesor sporta i Smart Fit trener Lily svakodnevno se trudi da približi Smart Fit koncept svima onima koji vode računa o sebi i svom izgledu.

On se zasniva u dva koraka:

  1. Plan ishrane – o kojem smo dosta pisali, a možete i pročitati više o tome na našoj stranici SMART FIT PLAN ISHRANE I TRENINGA.
  2. Plan treninga – kako slika (u ovom slučaju video) govori više od 1000 reči, zavirite u deo funkcionalnih treninga koji su u sklopu  Smart Fit programa.

    A video posted by Smart Fit (@smartfit.rs) on

    Vežbe su fokusirane na sve delove tela, kao i na određene grupe mišica u kraćim treninzima i vremenskim intervalima.

Pravilan balans između ishrane i treninga je jedini ispravan i zagarantovan put do vitke linije i zdravog i aktivnog života. Za 30 dana mogu se videti prvi rezultati ukoliko je neko istrajan i ima želi da promeni dosadašnje loše navike. Svako odricanje, gladovanje i narušavanje balansa u kombinovanju nutrijenata koji su potrebni našem organizmu je nezdravo, može imati kratkotrajne uspešne efekte, ali se uvek javi jo-jo efekat sa rezultatima mnogo lošijim od početnog.

Dakle,4  pitanja na koja sebi treba da date odgovor pre nego što odlučite da krenete sa treninzima:

  1. Šta ja želi da postignem treningom?
  2. Šta me (i ko) motiviše
  3. Da li će vredeti ako pokušam?
  4. Da li imam dnevno 15-30 min za sebe?

Treniraj pametno, a ne naporno.

Smart Fit- tvoj stil života.