U borbi protiv „pomorandžine kore“ osim vežbi, moramo konzumirati one namirnice koje će podstaći razbijanje masnih naslaga i izbacivanje suvišne vode iz organizma.
Top 4 Smart Fit namirnice koje će pomoći da naše telo izgleda savršeno su:
1. Zeleni čaj
Ova biljka pomaže u izbacivanju suvišne vode koja se nagomilava u tkivu zbog masne hrane i neaktivnosti, zbog toga što zeleni čaj sadrži šest osnovnih polifenola, poznatih kao katehin, koji doprinose smanjenju kilograma, a kako sadrži i prirodan kofein, daje energiju.
2. Đumbir
Začin ljutkastog ukusa ideal za kombinovanje u frappe i smoothie napicima, ili dodatak vodi ili čaju. S obzirom na to, da deluje kao antioksidans, pomaže telu da se oslobodi stresa i to tako što otklanja štetne hemikalije iz organizma koje telo proizvodi svakodnevno.
3. Jaja
Ukoliko niste ljubitelj mesa, odlična zamena su jaja, tačnije belance, koje je odličan izvor proteina, a ima veoma malo kalorija. Žumance, s druge strane ima mnogo više kalorija, masti i holesterola, ali je bogato i veoma važnim vitaminima i mineralima poput joda, cinka, gvožđa, vitamina A, D, E i B12. Jaja pomažu pri redukciji masti i kalorija.
4. Ječam
Ova žitarica ima najniži glikemijski indeks (GI) u poređenju sa drugim, što znači da se sporije razgrađuju u organizmu, a u krvi umereno povećavaju količinu glukoze koja aktivira pankreas koji oslobađa u ovom slučaju manju količinu insulina i na taj način nema prostora da se višak nepotrošenih masti ne skladišti u vidu celulita. Namirnice koje imaju nizak GI umanjuju glad, a samim tim i unos prekomerne hrane i masnoće, a organizam sporo, ali stalno snadbevaju neophodnom energijom.

Budi fit, a sit!

Recept za Smart Fit zdrav doručak u borbi protiv celulita:

A kako da pravilno kombinuješ namirnice, pogledaj ovde.

A video posted by Smart Fit (@smartfit.rs) on