Preko cele godine vodimo računa o ishrani i radimo trbušnjake uz koje uspevamo da sačuvamo ravan stomak. Ali šta se dešava kada se opustimo za vreme praznika kada jedemo i više nego što je trebalo? Pogledajte koje jednostavne vežbe za ravan stomak možete raditi tokom praznika!

Najpre treba znati da se višak masnoće na stomaku zadržava usled prekomernog unosa ugljenih hidrata. Kada pogledamo novogodišnju trpezu, najviše je i zastupljeno ugljenih hidrata.

Iako pojedemo za tih par dana malo više ugljenih hidrata, potrebno je da uradimo svaki dan trening kako bi sačuvali formu ili sprečili taloženje masnoće.

Brzi kardio i trening snage do 30min će sagoreti između 300-500 kalorija, ubrzati metabolizam i pretvoriti ugljene hidrate u energiju. Takođe, trening od 15 min intenzivnih vežbi za stomak, zategnuće mišiće i eliminisati masnoću sa stomaka.

Probajte da naterate sebe da iako ste na odmoru, uradite trening u kući, jer vam neće oduzeti više vremena od 30 min.

3 vežbe za stomak koja aktiviraju ceo trup

#1 Plank izdržaj 30-60 sekundi

Obratite pažnju na položaj kada radite, ne dozvolite da vam kukovi propadnu i time izazovete bolove udonjem delu leđa, zategnite i stisnite stomak i ceo trup kao i celo telo.

#2 Istovremeno podizanje obe ruke i obe noge 15-30 ponavljanja

Bitno je da se istovremeno podignu ravno ispravljene noge i usko uz telo ruke. Grčenje trupa do maksimalne amplitude pokreta.

#3 Bočni plank sa spajanjem iste ruke i iste noge

Oslanjanje na dlanove i stopalo, ravno telo kao daska, sa ispuženim leđima.

Ovakav sklop vežbi koje možete da uradite u kući, bez dodatne opreme, a uz dodatne treninge za donji i gornji deo tela  pronađite u PLANU TRENINGA SMART FIT KONCEPTA.

Pogledajte primer vežbi koje će zasigurno dati rezultat za samo 15 dana.

https://www.instagram.com/p/BabcjIonzGU/?taken-by=smartfit.rs