Svi mi želimo da budemo što je duže moguće mladi i da naša koža ostane zategnuta i jedra. Možda ovo izgleda nedostižno, međutim uz preventivno delovanje odnosno korišćenje krema za podmladjivanje lica i proizvoda kao što su serumi protiv bora, u kombinaciji sa različitim metodama za podmladjivanje, vaša želja može postati stvarnost! Najsavremeniji tretmani za podmladjivanje lica to i dokazuju, a evo o čemu je konkretno reč.

U vreme kada se estetika gleda više nego ikad, ono što je postalo neizbežno u kozmetičkim salonima i estetskim centrima jesu mnogobrojne metode i tretmani za podmladjivanje lica, a sve u cilju toga da naša koža ostane što duže bez bora, blistava, zategnuta, mlada i jedra.

 U tim procedurama najčešće se koriste najbolji serumi za lice, a nakon toga i krema za podmladjivanje lica, bez čega ni najkvalitetnije metode ne bi bile toliko uspešne. Ipak, jedna od efikasnih metoda novijeg datuma jeste Dermapen olovka za podmlađivanje koja predstavlja gotovo jedino sredstvo koje vam je neophodno da biste zadržali mladoliki izgled na duže staze.

Dermapen olovka je u samom vrhu anti age tehnika 21.veka i to zahvaljujući mogućnosti da se okretanjem točkića na njenom vrhu podesi dubina do koje će iglice prodreti u vašu kožu! Tako se vrši stimulisanje proizvodnje kolagena, čime se možete rešiti starih ožiljaka na licu, pigmentacija i „staračkih pega“, bora i drugih nepravilnosti koje su vam donele godine. Takođe, tretmani za podmladjivanje lica kao što je Dermapen utiču i na veću apsorpciju aktivnih supstanci iz proizvoda kao što su krema za podmladjivanje lica, serumi protiv bora i slični.

Kako tretmani za podmladjivanje lica utiču na izgled naše kože?

Bore i sve druge nepravilnosti koje su se pojavile na našem licu nisu se stvorile iznenada, već su bili potrebni određeno vreme i različiti faktori da bi se desile te promene na koži. Zato morate biti strpljivi i uporni kada je u pitanju njihovo uklanjanje uz pomoć krema za podmladjivanje lica, a čak i najbolji serumi za lice neće vas tako brzo i lako rešiti ovih problema. 

Međutim, tretmani za podmladjivanje lica poput Dermapen olovke imaju tu moć da već nakon prvog tretmana primetite razliku u stanju i izgledu vaše kože.

Naravno da se ne može odmah postići očekivani i željeni rezultat, posebno ako su vam na licu izražene bore i ožiljci, ali s obzirom na sigurnu, jednostavnu i bezbednu metodu – uz nekoliko tretmana vaša koža će blistati starim sjajem! Uz Dermapen olovku obezbedićete ne samo lifting lica i uklanjanje bora, već i smanjenje pora i poboljšanje celokupnog stanja vaše kože.

Savremeni tretmani za podmladjivanje lica deluju i protiv strija, a možete birati između laganog i dubljeg tretmana – od ovoga zavisi vreme oporavka kože (do 4 dana je maksimalni period). Dok su blaži tretmani zaslužni za blistavost kože, intenzivniji tretmani za podmladjivanje lica potrebni su onima koji imaju izraženije bore, a potpuni efekti su vidljivi za oko 3 meseca.

Koja krema za podmladjivanje lica i serumi protiv bora mogu biti od pomoći?

Čak iako nije neophodno njihovo korišćenje, tretmani za podmladjivanje lica pružiće najbolje rezultate ako ih kombinujete sa odgovarajućom kremom ili serumom za vaš tip i stanje kože.  Kada je u pitanju Dermapen tretman, najbolji serumi za lice, ampule i krema za podmladjivanje lica dolaze iz kozmetičke linije Endocare čiji su proizvodi bogati faktorima rasta. 

Oni su najzaslužniji za obnavljanje i rast ćelija, kao i stvaranje novog elastina i kolagena, te je uz ove proizvode podmlađivanje lica olakšano i ubrzano. Naša preporuka za to koji su najbolji serumi za lice i ampule jeste sledeća:

  • Endocare Antiaging regenerativne ampule – pogodne za sve tipove kože, utiču na brz oporavak nakon dermo-kozmetičkih tretmana, uklanjaju vidljive znakove starenja,
  • Endocare Tensage ampule – za hidrataciju i zatezanje kože, obezbeđujući joj čvrstinu, blistav, mek i sjajan ten,
  • Endocare Tensage serum – odgovara svim tipovima kože, uklanja znakove starenja, obnavlja strukturu kože i pruža joj ujednačen ten i blistavost,
  • Neostrata Bionic face serum – sadrži laktobionsku kiselinu i provitamine A, C i E koji zatežu opuštenu kožu, smanjuju pigmentacije, proširene pore i izražene bore i linije,
  • Exuvinace Vespera Bionic serum – laktobionska kiselina, glukonolakton i AHA/PHA kompleks stimulišu obnavljanje ćelija i ujednačavanje tena, otklanjaju znakove fotostarenja i pospešuju teksturu kože, pružajući joj svežinu i blistav ten,…

Dermapen metodom za podmlađivanje pospešuje se upijanje i korišćenje aktivnih supstanci iz proizvoda, te istražite koje su ampule i serumi protiv bora najbolji za vašu kožu. Takođe, nakon ovog tretmana preporučuje se i upotreba krema za podmladjivanje lica sa laktobionskom kiselinom ili ceramidima, a takve su npr. noćne kreme Neostrata Repair Ultra Smoothing Cream i Neostrata Skin Active Cellular Restoration, zatim anti age krema za zrelu kožu – Neostrata Repair High Potency Cream, dnevna bezmasna krema za podmladjivanje lica i hidrataciju koja sadrži zaštitu od zračenja – Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23, kao i Neostrata Restore Bionic Face Cream sa anti age efektima i za hidrataciju i mnoge druge.

Naravno, ne zaboravite da bez zdravog načina života i najbolji tretmani za podmladjivanje lica ne mogu da pruže maksimalne rezultate na duže staze! Prema tome, osim krema i seruma koristite i druge “sastojke” koji će vam obezbediti mladolikost – fizička aktivnost, zdrava hrana, voda, san, izbegavanje stresa i poročnog načina života, zaštita od sunčevog zračenja.