Da li znate da je formula za vitku liniju 70% ishrana i 30% trening zaista tačna?

Namirnice i količine obroka koje unosimo u toku dana pre i nakon aktivnosti, mogu znatno da utiču na vašu formu i rezultat. Pročitajte Smart Fit  top savete kako da primenite ovaj koncept i to već danas.

481593006

Nije bitno koliko godina imate, već kako se osećate.

1.       Raspodelite obroke u toku dana u odnosu na vreme kada ćete raditi trening

Optimalno vreme kada da jedete obrok pre treninga je 2,5 sata. Taj obrok će obezbediti dovoljnu energiju za aktivnost i omogućiti da unesete sve nutritivne sastojke koji su potrebni.

Ukoliko trenirate ujutru jedan oblik kardio treninga,  može i da se uradi „na prazan stomak“ kako hrana ne bi izazvala poteškoće. Ako je u pitanju kombinacija kardio i trening snage, preporučljivo je da se konzumira hrana koja se lako vari, poput nekog smoothie napitka od žitarica i voća.

Evo jednog primera za smoothie energy napitak:

https://www.instagram.com/p/BAmWzDsEig6/?taken-by=smartfit.rs&hl=en

2.       Unosite dovoljno tečnosti u toku celog dana

Voda je naš najbolji saveznik na putu ka vitkoj liniji. Kada imate trening u toku dana, sigurno ćete nakon treninga imati potrebu da pijete više tečnosti. Hidratacija može biti i u obliku aromatizovane vode, čajeva bez dodatog šećera, a  takodje i jedna čaša svežeg soka od voća i povrća poslužiće kao osveženje i nadoknada vitamina i minerala.

Đumbir, limun i nana su dobitna kombinacija za detoksikaciju organizma. Iseckajte na komadiće, ubacite u bocu fruit infuser i ceo dan možete da pijete aromatizovanu vodu.

https://www.instagram.com/p/BKdjbtODxLj/?taken-by=smartfit.rs&hl=en

3.       Obnovite vaše ćelije  nakon treninga

Obrok nakon treninga služi da nam oporavi telo. Izbalansirani proteinski obrok je dobitna kombinacija i treba da vas opskrbi sa svim važnim nutrijentima. Optimalan unos proteina, ugljenih hidrata i zdrave masti postižete kombinovanje namirnica koje se nalaze u okviru vašeg plana ishrane.

Preporučujemo  jedan obrok  koji se priprema za  15 min.

https://www.instagram.com/p/BF0jBINEirL/?taken-by=smartfit.rs

 

Dakle, obratite pažnju na obroke u toku dana, pre i nakon treninga, primenite u vašem planu  ishrane i treninga,  ne preskačite aktivnost i garantujemo da ćete imati sjajan rezultat.

Budi fit, a sit !