Kada je na snazi crveni meteo alarm, telo trebamo prilagoditi ka što većem broju toplih i hladnih napitaka. Osvežavajući ukusi omiljenih pića mogu utoliti žeđ, pomoći da izgubimo kilograme, ali nas i ohladiti.

Kafe sa sladoledom, kokteli ili sokovi sa mentom i ledom – mogu biti idealni napici i ovog leta.. Pružamo vam listu od 5 napitaka koji će vas nesumnjivo okrepiti u uvesti u nove letnje avanture… Otkrijte ukus koji vam prija i ostanite zdravi.

Obezbedite dragocenu hidrataciju sa kokosovom vodom

Poslednjih godina ističe se važnost kokosove vode. Ovaj popularni napitak nema puno kalorija ali ima bitnih hranljivih sastojaka, pa svako ko pazi na svoju kilažu – može ga slobodno konzumirati. Sladunjavog i blago gorkastog je ukusa, poput oraha jer se dobija iz zelenih plodova. Imajući u vidu da kokosova voda sadrži dosta kalijuma neophodnog za dobro funkcionisanje srca, ali i vitamina B i C, natrijuma, gvožđa, fosfora, selena i drugih – izuzetno je preporučljiva za okrepljenje organizma tokom vrućih letnjih dana. Deluje gotovo poput infuzije. Kokosovu vodu možete piti zajedno sa đumbirom ili limunom što će vam obezbediti dragocenu hidrataciju i očistiti otrove, ili je piti kao sastavni deo interesantnih koktela.

Ojačajte imuni sistem tokom leta, sprečite pojavu bakterija, zaraznih bolesti koje haraju iz vlažnih okruženja i dovedite vaš organizam do ravnoteže.

Razbudite se uz hladni espresso i kapsule za kafu

Ako vas jako sunce ili plivanje tokom leta čini umornima i malaksalima – vreme je da se okrepite sa hladnom espresso kafom. Koristeći kapsule za kafu možete učiniti da uvek imate svež i aromatičan napitak. Ako ste ljubitelji inovativnih mešavine, ove kapsule za kafu biće za vas pun pogodak. Potreban vam je dobar espresso aparat i malo umeća. Zatim, možete uživati u čarobnim ukusima dobro pečene kafe i žitarica, karamele, lokolade, finih tonova voća i začina. Dodajte led i pokrenite vaša gastronomska čula.

Tokom leta kapsule za kafu vam mogu pomoći da ulepšate letnje noći i druženja sa prijateljima, ali i da budete razbuđeniji i spremni za avanture tokom dana.

Izgubite kilograme uz sok od lubenice

Ako tokom leta budete konzumirali lubenicu u sirovom obliku ili blendiranu u sok, uvidećete mnoge benefite po vaše zdravlje. Lubenica je prava kraljica leta jer održava hidrataciju, upravlja telesnom težinom i pruža sve potrebne vitamine i minerale telu. Studije pokazuju da sok od lubenice pomaže u gubitku kilograma, sprečava bol u mišićima, ali i smanjenje apsorpciju štetnih sunčevih zraka. U izblendiranu lubenicu možete dodati mango, đumbir, nanu ili limun.

Održite sitost i osvežite se sa limunadom od jagode

Gotovo svaka osoba voli klasičnu limunadu. Ali, znajte da postoji i limunada od jagode, ukusom sasvim očaravajuća. Za nju će vam biti potrebno malo vode, šećera, jagoda, limuna i đumbira. Istopite šećer, polijte izblendirane jagode, dodajte hladnu vodu, đumbir i limun. Zatim, sadržinu ukrasite sa kockicama leda i liščicama nane. Dobićete napitak koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ojačajte organizam sa ledenim čajem, đumbirom i limunom

Tokom leta – ledeni čaj sa limunom može osvežiti i ojačati organizam. Ali to ne znači da trebate potrčati ka prvoj prodavnici i kupiti već gotovo industrijski napitak. Uvek je zdravije napraviti domaće. A kako? Za ledeni čaj biće vam potrebna sveža nana, limun, nekoliko omiljenih kesica čaja, šećer i đumbir. Prokuvajte vrećice čaja sa vodom, dodajte šećer, iscedite limun i iseckajte đumbir. Sadržinu ohladite i pre služenja dekorišite sa ledom i listićima nane.