Ukoliko imate naviku da nešto grickate između obroka, unećete u vaš organizam nepotrebnih 300-400 kcal, ili bolje rečeno, broj kalorija koji se prosečno potroši  na kružnom treningu u trajanju od pola sata. Ne morate unositi dodatne kalorije ako se odlučite da pojedete ili popijete sledeće namirnice:

  1. Zeleni čaj –  Odličan izbor umesto kafe između doručka i ručka. Pad energije je najčešći između 12h i 13h, a umesto kafe sa šlagom izaberite dijetalniji napitak. Dodajte krišku limuna i malo meda i uživajte u šolji čaja koji će vam dati energiju zbog  jakih biljnih antioksidanta, zelenih katekina, koji su ujedno i jedno od najmoćnijih sastojaka u topljenju kilograma.
  2. Bademi – Šaka badema će  vam privremeno pruži osećaj sitosti a kako je badem bogat izvor antioksidanasa, vitamina E, magnezijuma, kalcijuma, biljnih vlakana i kvalitetnih proteina, predstavlja zdravu grickalicu koja  sadrži visok procenat nezasićenih (zdravih) masnoća.
  3. Crna čokolada – Ukoliko ne možete da se kontrolišete kad su slatkiši u pitanju, napravite pametan izbor. Dve, tri kockice tamne čokolada umanjiće glad, jer će gorak ukus u ustima telo prihvatiti kao receptor da umanji apetit.
  4. Cimet –  Ovaj začin snižava nivo šećera u krvi, pa ukoliko do ručka imate potrebu da pojedete malu voćnu salatu, obavezno pospite malo cimeta i uživajte u vašem obroku, jer će cimet dodatno pomoći telu u kontroli apetita.

Smart Fit vam daje recept za Smoothie od malina:

– 1 kafena šolja malina
– 1 srednja banana
– 1 dl nemasnog jogurta (ili jedna narandža)

Sve to stavite u blender, kad se dobro ustini, sipajte u čašu i uživajte.