Znate li nekog ko ne voli da se masira? Verovatno ne. Postoje različite vrste masaža, od relax, preko anticelulit, terapijske masaže, kraljevske i slično. Živimo u veoma brzom vremenu koje je prepuno stresa, tako da nam je masaža preko potrebna da bismo se relaksirali i fizički i psihički.

Nakon jedne dobre masaže, osetićete momentalno olakšanje i rasterećenje, i bićete kao preporođeni. U prilog tome ide i sam ambijent u kome se obično odvija masaža i to je prostor u kome se čuje žubor sobne fontanice, dok su oko vas romantična, prigušena svetla, a u pozadini se čuje neka lepa zen melodija… Masaža treba da doprinese da sva čula uživaju. Ono što će vas posebno opustiti to je miris ulja za masažu, kao i topli dodir terapeuta.

Ulje za masazu imaju za cilj da učini, pre svega, prijatnijim kontakt koji se odvija između vas i masera, a zatim i da opuste i da neguju vašu kožu. 

Za masažu se koriste razna ulja, i obično su na bazi mešavine prirodnih biljnih ulja. Neretko se koriste menta i eukaliptus. Ovakva ulja imaju za cilj da podmlade kožu, da je revitalizuju. Isto ulje može često da se koristi za telo, ruke i stopala. 

Sva ulja za masažu imaju veoma prijatne arome, koje bukvalno opuštaju vaš um i telo, uvodeći vas u stanje prelepe ekstaze. 

Pripremljeni peškiri za masažu na podu

U toku tretmana, ovo je jedna dodatna relaksacija. Ukoliko još niste probali, isprobajte kraljevsku masažu, gde rade dva terapeuta istovremeno, i gde jedan vodi, a drugi prati pokrete prvog. Smisao je da osoba koja uživa u masaži, prestane da razmišlja o logici i redosledu tih pokreta, što znači da se sasvim opustila. Mnogi ljudi koji su iskusili kraljevsku masažu, konstatuju da nisu probali ništa bolje od toga, niti ih je bilo šta više opustilo i regenerisalo.

Ulje za masažu se koristi i kod maderoterapije. Maderoterapija je metoda skidanja i uklanjanja celulita, koja nam dolazi iz Latinske Amerike, i postala je planetarni hit. Verovatno nije slučajno što Brazilke imaju najlepše pozadine na svetu, i sasvim sigurno mnoge od njih upražnjavaju baš maderoterapiju. U pitanju je masaža pomoću oklagija, gde se koristi čitav set alata. To je alat koji samo po svom obliku podseća na kuhinjski pribor, ali nema nikakve druge veze sa njim. 

Jedna vrsta oklagija se koristi za stomak, druga za butine, zadnjicu, podbradak, ruke, i dr. Oklagije su namenski prilagođenje delovima tela, tako da je dodir sa kožom makimalno prijatan i bez bola. Da bi taj kontakt bio još prijatniji, koriste se posebna ulja za masažu.

Ona su prirodna, aromatična, i čine dodir laganim, kliznim, ugodnim za klijenta, a sa druge strane, maser se ne zamara, već je u stanju da uradi više masaža koje će sve biti jednako kvalitetne i uspešne. 

Uz pomoć ulja za masažu moguće je izbaciti i toksine iz organizma, podstaći limfnu drenažu, tako da je učinkovitost zaista dalekosežna. Ipak, na prvo mesto se uvek stavlja efekat koji ulja za masažu imaju na psihu čoveka, jer deluju relaksirajuće, kao i nega kože koja se postiže uljima sa posebnim prirodnim sastojcima.