Živimo u vremenu kada su nauka i tehnologija toliko napredovali da nešto što je nekada bio daleki san, sada predstavlja realnost. Samo smo na klik od najukusnije hrane, od najudobnijih komada nameštaja, pa i od prijatelja koji se nalaze na drugom kraju planete. Isto tako, danas nam je razvoj medicine pružio mogućnost da na sebi lako promenimo sve nedostatke kojima nismo zadovoljni. Možemo pričati o naslednim faktorima, ili o posledicama loših navika. Svakako, za sve to estetska hirurgija nudi rešenje. 

Kada su tema tretmani za mrsavljenje, mogli bismo ispisali stranice i stranice, a da ih ne uspemo sve obuhvatiti. Međutim, ono što daje najveću učinkovitost kod preoblikovanja spoljnjih kontura tela, jeste liposukcija. Činjenica je da kod mnogih ovaj termin još uvek izaziva nelagodu, pa je dobra vest to što je estetska hirurgija sada oplemenjena revolucionarnim BodyTite aparatom, kojim su prevaziđeni svi nedostaci tradicionalne lišposukcije. Jedna od njegovih glavnih prednosti jeste to što pomaže zatezanje viška kože nakon liposukcije. Takođe treba istaći i to da klinika za estetsku hirurgiju Dr Čolić jedina poseduje BodyTite aparat kod nas, pa i u regionu.

stomak devojke u farmerkama, nakon liposukcije

Prednosti BodyTite aparata nad klasičnom liposukcijom

Suština ove metode jeste da tretman radio – frekventne liposukcije (RF lipo), u kome se koriste radio – frekventni talasi za topljenje masti, pri čemu se one aspiriraju i izvlače iz organizma znatno lakše nego što je to slučaj sa klasičnom liposukcijom. Takođe RF energija prilikom topljenja masti koaguliše male krvne sudove, pa je ova metoda manje traumatična po organizam, a isto tako će i na telu ostaviti znatno manje modrica nego što će to učiniti klasična liposukcija. Takođe, još jedna prednost BodyTite sistema jeste to što je nakon tretmana oporavak u velikoj meri brži i lakši. 

Jedna od glavnih prednosti liposukcije sa BodyTite aparatom jeste rešenje problema opuštene kože nakon tretmana. Naime, opšte je poznato da je jedna od posledica klasične liposukcije opuštena koža koja ostaje nakon izvlačenja masti. Uz BodyTite aparat masti se eliminišu iz tretirane regije, uz istovremeno zatezanje kože. Iako postoje brojni tretmani za mršavljenje, koji na različite načine mogu tretirati problematične regije, jedino BodyTite sistemom je moguće preoblikovati spoljne konture tela uz ujedno zatezanje kože.

Kako izgleda oporavak nakon tretmana?

Nakon liposukcije uz BodyTite aparat, potrebno je mirovati do sedam dana. Takođe, nakon intervencije klijentu se postavlja steznik kome je funkcija skupljanje viška kože, i koji je predviđeno nositi minimum tri nedelje.

Retke komplikacije

Moguća je pojava modrica i otoka na tretiranoj regiji koji će se postepeno povući u roku od dve nedelje. Retko može biti prisutan kratkotrajni poremećaji senzibiliteta kože kao i eventualne male neravnine, pa se savetuje masaža i limfna drenaža tretiranih regija.

Šta sve može BodyTite aparat?

Postoje brojni delovi tela koji su pogodni za stvaranje masnih naslaga, i sve je njih moguće tretirati BodyTite aparatom. Najčešće je u pitanju stomak, ali tu su i leđa, butine, ruke, kolena, potkolenice… Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić praktikuje i liposukciju podbratka uz pomoć ovog aparata, budući da je ovo problematična regija mnogih. U ovom slučaju, postoperativni oporavak trajaće svega nekoliko dana, dok se tri dana nakon tretmana pacijentu uklanja elastični kompresivni zavoj. Nakon toga pacijent je potpuno slobodan da se vrati dnevnim obavezama. 

Iako postoje tretmani za mršavljenje, oni su svi usko orijentisani isključivo na borbu sa viškom kilograma. Međutim, preoblikovanje tela BodyTite sistemom može rešiti i probleme koji su nastali usled različitih hormonskih poremećaja, kao što je uvećanje muških grudi nastalih usled ginekomastije. Tada se operacija vrši u opštoj anesteziji i traje oko jedan čas. 24 časa nakon operacije uklanjaju se drenovi, a konac nakon dve nedelje. Takođe, i u ovom slučaju se postavlja kompresivni elastični zavoj, koji je potrebno nositi nekoliko dana.

Klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić sve navedene tretmane izvodi u lokalnoj anesteziji ukoliko se tretiraju manje površine tela, dok za izvođenje zahvata na većim površinama praktikuje upotrrebu potpune anestezije. Naš stručni i posvećeni tim zahvate vrši sa vrhunskom preciznošću, što im omogućava na prvom mestu dugogodišnje iskustvo, ali i najmodernija oprema koju klinika poseduje, što sve zahvate čini prijatnijim nego ikada. 

Iako estetska hirurgija još uvek podrazumeva operativne tehnike za rešavanje problema, uz BodyTite aparat celokupan tretman je znatno prijatniji i lakše se podnosi. Uz to, klinika za estetsku hirurgiju Dr Colić smeštena je u moderno opremljenom prostoru u centru Beograda, gde je sve podređeno udobnosti zahvata i  oporavka nakon operacije. Stručni tim klinike stoji vam na raspolaganju u svakom trenutku, i učiniće sve kako bi vaš boravak na klinici bio što prijatniji.