Alge su izrazito važne za zdravlje i pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. Među algama su izrazito popularne Spirulina i Hlorela. Ove alge pomažu pri detoksikaciji organizma, otklanjanju različitih bolesti, kao i podizanju imuniteta. 

Ako cenovno poredimo ove alge, Hlorela, cena kada joj se posmatra u istom je rangu kao i Spirulina. Cena obe, iako može biti veća s obzirom da je nabavljate u vidu praha, same biljke, ili preparata, opravdana je s obzirom na to kako utiče na zdravlje

Spirulina, akcija je koja je uvek potrebna organizmu. Evo i zašto. 

Spirulina i Hlorela sastav i prednosti

Najveća prednost ovih algi jeste u tome što su uglavnom dostupne. Problem može biti ukoliko ne možete da ih uzimate u ishrani, pa morate da ih uzimate kao preparat. Međutim, u oba slučaja postoji gomila prednosti koje ćete dobiti od korišćenja ovih algi. 

To, pre svega potiče od nutrijetske vrednosti ovih algi. Spirulina i Hlorela su pune omega ulja, proteina, antioksidanasa, vitamina i gvožđa. To ih upravo i čini pogodnim za lečenje raznih problema sa krvlju, kancerom, kao i problema sa stomakom. Pored toga Spirulina, akcija i dejstvo kada su u pitanju, igra ogromnu ulogu u preparatima za mršavljenje

Zato je toliko popularna upotreba biljaka kao što su Hlorela i Spirulina. Cena nije visoka, pogotovo uzimajući u obzir sve benefite koje nam ove biljke donose. Može se nabaviti u različitim radnjama. Spirulina se čak može naći u nekim restoranima, kao i Hlorela. Cena, ipak u tom slučaju će biti daleko veća.  

Ovo su neke opšte karakteristike navedenih algi. Hajde da pogledamo kakve probleme one mogu da reše kroz upotrebu. 

Spirulina u beloj kašičici

Spirulina i Hlorela – upotreba

Spirulina i Hlorela se uglavnom upotrebljavaju u vidu suplemenata, koji se uzimaju uz ishranu. Takođe, možete ih naručiti i kao zasebne preparate Spirulina i Hlorela, uz njih možete uzeti i Moringu i Anamu, ili ih koristite sve zajedno kao Kubanski Eliksir

Ukoliko vas interesuje više, možete pročitati kako Kubanski Eliksir pomaže onkološkim pacijentima, i pogledati iskustva korisnika. Kada se Spirulina i Hlorela uzimaju, one mogu imati neka od sledećih pogodnih dejstva. 

Spirulina – dejstva

Kada se sve sabere i oduzme, postoji jedno jasno dejstvo koje stvara Spirulina. Akcija koju ona vrši u organizmu jeste podizanje imuniteta budući da je puna vitamina B1, B2, i B3, gvožđa i magnezijuma. Doduše, ispunjenost ovim materijama zavisi i od kvaliteta same Spiruline, odnosno načina na koji je obrađena. 

Pored toga, Spirulina značajno pomaže pri izbacivanju toksina, pa čak i teških metala iz organizma. Tolika je efikasna da se može koristiti i kao filter za vodu, budući da zadržava gvožđe, živu, i druge opasne metale. 

Takođe, smanjuje krvni pritisak tako što povećava prokrvljenost. Uz to, pomaže i u stvaranju nitričnog oksida koji pomaže da se rašire krvni sudovi. Tako, srce nije toliko opterećeno, jer ne mora toliko da radi. 

Naravno, kod nas je poznata najviše kao sredstvo za mršavljenje. A, uz to, povećava i izdržljivost kod sportista. To ima veza i sa tim što ojačava mišićnu izdržljivost. Sve je to povezano sa prokrvljenošću koju Spirulina stvara. 

Na kraju, pomaže i pri borbi sa infekcijama, pogotovo vaginalnim. Tako, zaokružen je delokrug dejstva koje ima Spirulina. Cena, baš zbog toga, potpuno joj je opravdana. 

Hlorela – dejstva

Hlorela je jedna od najzdravijih algi koje možete koristiti u prehrani. Pre svega, Hlorela je puna proteina, čak šta više ona sama je 50-60% sačinjena od proteina. Takođe, sadrži i osnovne amino kiseline. 

Pored toga sadrži i vitamin B12, vitamin C, omega 3 ulja, magnezijum, kalcijum, cink, i vlakna. Ovo čini Hlorelu jednom bombom zdravlja. Sve ovo pomaže Hloreli da bude odličan antioksidans. Uz to, uspešno i otklanja teške metale i druge loše materije iz organizma. 

Treba opet naglasiti da je Hlorela odlična za jačanje imuniteta. Ovo je izrazito bitno, budući da ova alga takođe utiče i na regulisanje holesterola u krvi. Osnovni sastojci Hlorele su izrazito pogodni za održavanje različitih rezultata bitnih za vaš organizam. 

Hlorela unapređuje zdravlje bubrega i srca, što se dodatno odražava na nivoe krvnog pritiska. Pritom, pomaže i kod održavanja nivoa šećera u krvi. Takođe, pomaže i kod respiratornih oboljenja i održavanja zdravlja pluća. Ovo se ogleda i u tome što Hlorela podiže sposobnosti za bavljenje sportom. Sve su to benefiti koje nam donosi alga Hlorela. Cena joj je zaista pristupačna, kao i Spirulini, kada otkrijete koliko dobrobiti od nje možete dobiti. 

Kupovina i prodaja Spiruline i Hlorele

Sve što ostaje jeste da preuzmete zdravlje u svoje ruke. Alge Spirulinu i Hlorelu možete nabaviti prilično lako, putem našeg sajta. Da dobijete još informacija možete nas kontaktirati na Facebook profilu, Instagram profilu, kao i na broj 065-20-47470.

Za nešto što daje toliko benifita za zdravlje, to zaista nije veliko ulaganje. Brinite o sebi i svom zdravlju na pravi način, a život će vam vratiti višestruko.