Novi trend u ishrani je "kokosovo ulje". Da li je neko izmislio "rupu u saksiji" i napravio marketinški trik ili tek smo kao populacija tek sada otkrili blagodeti kokosove palme, Smart Fit istražuje. Legenda kaže da kokosova palma vodi poreklo...
Od kad se pojavio pa do danas, ekspres lonac je od velike pomoći u kuhinji mnogih domaćica. Glavne prednosti su mu to što troši manje struje, skraćuje vreme pripreme obroka, a ujedno i obezbeđuje jelu izvanredan ukus.Bilo da je...
Da bismo razumeli ishranu, ne moramo biti stručnjaci u toj oblasti. Bitno je da razumemo suštinu njenog postojanja i prilagodimo svojim potrebama.Koncept ishrane može se opisati jednom rečenicom - ''Jedi da bi živeo, a ne živi da bi jeo!"
Kada pomislimo na promenu naših navika u ishrani uvek nas ascira na "gladovanje" kao jedini način za uspeh - "Ja više ne smem ništa da pojedem", "Od sutra jedem samo povrće i voće ", "Moram da izbacim meso", "Zbogom...
Kao što je važno da se trudnice i dojilje pridržavaju pažljivo isplanirane dijete koja je obogaćena adekvatnim minerilima i vitaminima, tako je podjednako važno i da vašim mališanima kasnije obezbedite isti tretman.Priprema zdravih...

Detox Smothie

Započnite jutro na zdrav i pametan način. Doručak je najbitniji obrok jer budi telo i sprema organizam za svakodnevne obaveze. Nećete zevati u 11h, a isto tako nećete imati potrebu za grickalicama, jer je regulisan nivo šećera sve do užine između obroka.
Leto je na izmaku, uveliko se sprema zimnica, a na pijaci letnje salate i povrće iz bašte zameniće ove 3 namirnice koje su zdrave, niskokalorične i ukusne. Smart fit kuhinja je pripremila tri brza recepta za ove jesenje namirnice. Bundeva -...
Hata joga je tradicionalni oblik joge koji se fokusira na fizičke položaje (asane), tehnike disanja (pranaiama) i meditaciju kako bi se popravilo opšte zdravlje našeg tela. Hata jogu često praktikuju početnici jer je to nežan i jednostavan...
Povrće predstavlja zajednički naziv za sve kultivirane biljke, odnosno njihove jestive delove. Povrće je izuzetno važno za ljudsku ishranu, a može se konzumirati sveže ili termički pripremljeno. Supe i čorbe su odličan izbor ukoliko volite kuvano povrće.
Pirinčane kore još uvek nisu postale atraktivne u našoj kuhinji, ali bi trebalo, budući da ne sadrže gluten, a drže nas sitim. Možda ste imali priliku da u nekom restoranu probate prolećne rolnice sa povrćem ili ribom, a sada...